ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΑ – ΓΩΝΙΑ ΕΦΗΒΩΝ – ΓΩΝΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Δείτε το πρόγραμμα της Παιδικής Γωνιάς εδώ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Μαΐου, από τις 09:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, την Έκθεση θα επισκεφθούν οργανωμένες ομάδες μαθητών από Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Θεσσαλονίκης και άλλων νομών, που θα συμμετέχουν σε εκδηλώσεις για παιδιά και εφήβους. Υπολογίζεται ότι μέσα στα δύο πρωινά την Έκθεση θα επισκεφθούν περισσότεροι από 2000 μαθητές και εκπαιδευτικοί..


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ

Τα απογεύματα της Πέμπτης και της Παρασκευής, καθώς και στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, μικροί και μεγαλύτεροι βιβλιόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά, μουσικά και εικαστικά δρώμενα, εργαστήρια κ.ά. που θα οργανώσουν εκδοτικοί οίκοι και πολιτιστικοί φορείς.ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

Εκπαιδευτικοί και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε έναν μικρό κύκλο εκδηλώσεων -ημερίδες, εργαστήρια και συζητήσεις που θα οργανώσουν εκδοτικοί οίκοι και πολιτιστικοί φορείς.


ΞΕΝΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΑ

Η Γαλλίδα συγγραφέας και εικονογράφος Μαϊτέ Λαμπουντίγκ με τη «Ζουζού» της και τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και των εκδόσεων Κόκκινη Κλωστή Δεμένη,λ και ο Γερμανός συγγραφέας Ίνγκο Ζίγκνερ με τον «Μικρό δράκο Καρύδα» του και τη συνεργασία του Ινστιτούτου Γκαίτε Θεσσαλονίκης και των εκδόσεων Μεταίχμιο, περιμένουν να γνωρίσουν μικρούς και μεγαλύτερους βιβλιόφιλους μέσα από εκδηλώσεις, εργαστήρια και υπογραφές βιβλίων.


ΕΚΔΟΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ
Εκδοτικοί οίκοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων:
Αίολος, Ακυβέρνητες Πολιτείες, Ανάτυπο, Κυριακίδης, Διάπλους, Ελκυστής, Ελληνοεκδοτική, Επόμενος Σταθμός, Ζήτη, Θερμαϊκός, Ίκαρος, iWrite, Καλειδοσκόπιο, Καστανιώτης, Κέδρος, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, Λιβάνης, Μέλισσα, Μεταίχμιο, Νεφέλη, Παπαδόπουλος, Πατάκης, Πνοή, Ρώμη, Σαΐτης, Ταξιδευτής, Τζιαμπίρης-Πυραμίδα, Το Δόντι, Φυλάτος, Ωρίωνας.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Πολιτιστικοί φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων:
Βιβλιοθήκη Παιδαγωγικής Σχολής ΑΠΘ, Bookpoints, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση / Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης, Καλλιτεχνικό Βιβλιοδετείο Ν.Π. Λειβαδιώτη, Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου, Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.
 • ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 • σπίτι | home

  ομαδική έκθεση 25 εικονογράφων με θέμα την έννοια του σπιτιού
  Η έκθεση σπίτι | home αποτελεί δράση σε σύλληψη, σχεδιασμό, συντονισμό και επιμέλεια του project παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας anOther story και στα πλαίσια των εκδηλώσεών του, και φιλοξενήθηκε στους χώρους της Κοιν.Συν.Επ ειδικού σκοπού Myrtillo www.myrtillocafe.gr, από τις 30 Οκτωβρίου 2018 έως και τις 02 Δεκεμβρίου 2018. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία και με τη στήριξη της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου / Δήμος Αθηναίων. Επιμέλεια: Θεοδώρα Αραμπατζή, υπεύθυνη του πρότζεκτ anOther story.
  Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ). ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ «ΑΘΗΝΑ 2018 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΒΙΒΛΙΟΥ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ SUPPORTED BY «ATHENS 2018 - WORLD BOOK CAPITAL» OF THE CITY OF ATHENS
  Συμμετέχουν οι εικονογράφοι: Σβετλίν Βασίλεβ, Κατερίνα Βερούτσου, Κλαίρη Γεωργέλλη, Μυρτώ Δεληβοριά, Μιχάλης Καζάζης, Ναταλία Καπατσούλια, Κέλλυ Ματαθία Κόβο, Χρήστος Κούρτογλου, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Έφη Λαδά, Θέντα Μιμηλάκη, Μάρια Μπαχά, Πέτρος Μπουλούμπασης, Διατσέντα Παρίση, Αχιλλέας Ραζής, Μελισσάνθη Σαλίμπα, Ίρις Σαμαρτζή, Ντανιέλα Σταματιάδη, Μαρίνα Στελλάτου, Φωτεινή Στεφανίδη, Φωτεινή Τίκκου, Σοφία Τουλιάτου, Φίλιππος Φωτιάδης, Κατερίνα Χαδουλού, Βάσω Ψαράκη.
 • Ο χάρτης με τα παράξενα πλάσματα - Μύθοι και παραμύθια από ισπανόφωνες χώρες

  Στο πλαίσιο του αφιερώματος στις ισπανόφωνες χώρες στην Παιδική Γωνιά θα φιλοτεχνηθεί ένας τεράστιος χάρτης με δεκαπέντε χώρες, δεκαπέντε μύθους και παραμύθια με ήρωες πλάσματα αλλόκοτα… Στον χάρτη περιλαμβάνονται οι πιο κάτω χώρες: Αργεντινή, Βενεζουέλα, Βολιβία, Γουατεμάλα, Εκουαδόρ, Κολοβία, Κόστα Ρίκα, Κούβα, Μεξικό, Ονδούρα, Ουρουγουάη, Παναμάς, Παραγουάη, Περού, Χιλή.
 • Γωνιά Ανάγνωσης - «Βιβλία με λίγα (ή καθόλου!) λόγια»

  Σε όλη τη διάρκεια της Έκθεσης θα λειτουργεί μια γωνιά ανάγνωσης γεμάτη βιβλία που αποδεικνύουν ότι, μερικές φορές, τα λίγα λόγια είναι αρκετά… Τα βιβλία προσέφεραν οι εκδόσεις Άγρα, Αιώρα, Γράφημα, Δια Βίου, Διάπλους, Ελληνικά Γράμματα, Hannibal, Μεταίχμιο, Νάματα. Εκδοτική Αθηνών, Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη, Παπασωτηρίου, Πατάκη, Τζιαμπίρης-Πυραμίδα, Φουρφούρι, Ψυχογιός.
 • Ο τοίχος των παιδιών - «Ήμουν κι εγώ εκεί…!»

  Σε όλη τη διάρκεια της Έκθεσης ένας τοίχος γεμίζει με τις υπογραφές μικρών και μεγάλων, συγγραφέων, εικονογράφων, μαθητών, εκπαιδευτικών, εκδοτών, εμψυχωτών… για να θυμόμαστε όσους πέρασαν το κατώφλι της φετινής Παιδικής Γωνιάς.
 • فیلم