ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗ

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

- 15km


Το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», με κώδικα αεροδρομίου SKG, απέχει 16 χλμ. (10 μίλια) από την πόλη. Η πρόσβαση από το κέντρο της πόλης προς το αεροδρόμιο και αντίστροφα είναι δυνατή, με μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία ΟΑΣΘ) και ταξί. Στο αεροδρόμιο λειτουργούν κατάστημα αφορολογήτων ειδών, εστιατόρια, μπαρ, μηχανές αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ), γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και ταχυδρομικό γραφείο. Από το αεροδρόμιο μπορεί κανείς να κατευθυνθεί προς την πόλη με τη λεωφορειακή γραμμή 01Χ, η οποία καταλήγει στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων. Η στάση Καμάρα βρίσκεται κοντά στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΚΘ). Διαφορετικά μπορεί κανείς να επιβιβαστεί στο λεωφορείο 79 από το αεροδρόμιο, να αποβιβαστεί στη στάση ΙΚΕΑ και κατόπιν να κατευθυνθεί προς το κέντρο της πόλης με τις γραμμές 2Κ (προς το ΚΤΕΛ, στάση ΑΧΕΠΑ κοντά στο ΔΕΚΘ) ή με τη γραμμή 3Κ (προς το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, στάση ΧΑΝΘ κοντά στο ΔΕΚΘ). Εκδοτήριο εισιτηρίων λειτουργεί εντός του αεροδρομίου και οι τιμές του ενός εισιτηρίου κυμαίνονται από 1,20-2,00€. Αν επιλέξετε το ταξί, η διαδρομή προς το κέντρο θα σας κοστίσει γύρω στα 20€ και θα διαρκέσει περίπου 30 λεπτά.

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

- 3km


Ο νέος επιβατικός σιδηροδρομικός σταθμός λειτουργεί από το 1960. Bρίσκεται στην αρχή της οδού Μοναστηρίου, ανήκει στο δίκτυο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος ΟΣΕ και συνδέει τη πόλη με το Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο. Ο παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός λειτουργεί σήμερα μόνον ως εμπορευματικός. Η λεωφορειακή γραμμή που εξυπηρετεί το Σιδηροδρομικό Σταθμό είναι η 2Κ προς το Συνεδριακό Κέντρο Helexpo. Μετά την Καμάρα, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει και τις γραμμές 10, 11, 17.

ΛΙΜΑΝΙ

- 2km


Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης ΟΛΘ και εξυπηρετεί διεθνή δρομολόγια καθώς και τοπικά δρομολόγια με φέρρυ-μποτ για τα νησιά του Αιγαίου. Δέχεται επίσης πολύ συχνά κρουαζιερόπλοια και ιδιωτικά σκάφη.

ΣΤΑΘΜΟΣ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΤΕΛ

- 4km


Ο σταθμός υπεραστικών λεωφορείων, βρίσκεται στη δυτική είσοδο της πόλης. Εξυπηρετείται από αστικές γραμμές λεωφορείων ΟΑΣΘ. Οι λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν το Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων είναι οι 01Χ (από το αεροδρόμιο) και 2Κ (κοντά στο συνεδριακό κέντρο, στάση Αχέπα).

ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΑΣΘ


Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης εξυπηρετεί εκτός από την πόλη και 15 περιφερειακούς Δήμους, με 600 περίπου σύγχρονα λεωφορεία, σε 68 λεωφορειακές γραμμές. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ τηλεφωνήστε στο 11085 ή μεταβείτε στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΘ.

ΤΑΞΙ


Το χρώμα των ταξί στη Θεσσαλονίκη είναι άσπρο και μπλε. Παρατίθενται τηλέφωνα αντίστοιχων εταιρειών, οι οποίες μπορούν όταν ειδοποιηθούν, να παρέχουν μετακίνηση με ταξί:
Taxiwind: 2312201220
Ραδιοταξί Taxiway Θεσσαλονίκης: 18300
Η μετακίνηση με ταξί από το αεροδρόμιο προς την πόλη διαρκεί περίπου 30 λεπτά και κοστίζει γύρω στα 20€.
 

Παρέχεται δωρεάν parking για όλους τους εκθέτες και όλους τους επισκέπτες.
Δείτε τα ξενοδοχεία της πόλης στην Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

 

 
tha
 
  • فیلم