ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ


Φεστιβάλ Μετάφρασης

Με τα λόγια του Paul Auster, «Οι μεταφραστές είναι οι αφανείς ήρωες της λογοτεχνίας, τα συχνά ξεχασμένα όργανα που επιτρέπουν στους διαφορετικούς πολιτισμούς να συνομιλήσουν μεταξύ τους, που μας δίνουν τη δυνατότητα να καταλάβουμε ότι όλοι, από κάθε μέρος του κόσμου, ζούμε στον ίδιο κόσμο».
Σ' αυτή τη μεγάλη γιορτή του ελληνικού και ξένου βιβλίου που είναι η ΔΕΒΘ δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να λείπει κι ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στους ανθρώπους αυτούς που διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ των πολιτισμών. Επιχειρώντας την ανάδειξη της σημασίας των μεταφραστών και την αναγνώριση του ρόλου τους στην προώθηση της λογοτεχνίας, το πρόγραμμα της ΔΕΒΘ περιλαμβάνει για τέταρτη χρονιά το Φεστιβάλ Μετάφρασης.
Οι εκδηλώσεις του απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες από τον χώρο της μετάφρασης όσο και στο ευρύ κοινό. Εστιάζοντας σε διαφορετικά είδη λογοτεχνικής μετάφρασης, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Μετάφρασης φωτίζουν ποικίλες εκφάνσεις της διαδικασίας της μετάφρασης και του επαγγέλματος του μεταφραστή. Όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Μετάφρασης συνομιλούν με τις βασικές θεματικές της έκθεσης.


Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ Μετάφρασης εδώ
  • فیلم